Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.
SASTOJCI
- File bakalara: 1 pakiranje
- Krem juha od boba i špinata
- jaja: 2 žutanjka
- brašno: 200 g
- ulje
- hladna gazirana voda
Priprema
Bakalar odmrznite, isperite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Narežite na manje komade i uvaljajte u brašno. Nemojte dodatno soliti. Zatim komade bakalara uronite u smjesu koju ste pripremili od žutanjka, brašna, malo soli i gazirane hladne vode a koja ne smije biti prerijetka. Pržite u vrućem ulju dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju te ih odložite na papirnati ubrus da se upije suvišna masnoća. U međuvremenu pripremite Krem juhu od boba i špinata, te je dobro izmiksajte u blenderu. Panirane komade bakalara servirajte zajedno s dobivenom kremom i odmah poslužite.