Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.
SASTOJCI
- File oslića (art 5486)
- krupna sol
- ½ čaše bijelog vina
- Povrće za prženje (art 5742)
- 2 lista lovora
- 2 češnja češnjaka
- sok 2 naranče
- ½ korice naranče narezane na listiće
- slanutak (art 15719)
- sol i papar
- 4 inćuna
- 4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja (art 19608)
- peršin (art 9322)
- peperoncino
Priprema
U kipuću slanu vodu dodajte mješavinu povrća za prženje, lovor, češnjak i bijelo vino i pustite da lagano kuha oko 10 minuta. U međuvremenu u široj tavi zagrijte 4 žlice ulja s češnjem češnjaka, dodajte 4 inćuna i pirjajte dok se inćuni ne raspadnu, dodajte sok od naranče i koricu naranče i kuhajte na slaboj vatri oko 3-4 minute. Zamrznute filete oslića uronite u vodu s povrćem i lovorom i kuhajte nekoliko minuta. Slanutak također kratko prokuhajte i ocijedite. Filete oslića ocijedite i dodajte ih u tavu s umakom od naranče. Dodajte slanutak, posolite i popaprite po želji. I na kraju pospite peršinom i dodajte malo peperoncina.