Duboko zamrznuti proizvodi
Izravno u vaš dom
Zadovoljna stranka ili povrat novca
Plaćanje prilikom dostave
Obavite kupovinu 0-24h
Slana torta od palačinki i endivije

Slana torta od palačinki i endivije

Endivija se ne mora nužno konzumirati samo kao salata. Kušajte je u slanoj torti s palačinkama i dopustite da vas iznenadi okusom. Sastojci i priprema

Posuđe: posuda za kuhanje, tava, vatrostalna posuda
Težina:

SASTOJCI

- Palačinke
- 2 glavice endivije (oko 1 kg)
- 200 g tvrdog sira
- 1 češanj češnjaka
- 6 filetti inćuna u ulju
- 40 g usoljenih kapara
- 1/2 žličice peperoncina ili čilija
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- maslac
- sol

Priprema

Endiviju prokuhajte i dobro, dobro ocijedite te je 10-ak minuta pirjajte u tavi na malo ulja s oljuštenim češnjakom, usitnjenim inćunima i ispranim kaparima. Dodajte malo soli i peperoncina i svako malo promiješajte. Vatrostalnu posudu premažite s malo ulja, na dno stavite palačinku, na nju nadjev od endivije i posipajte ribanim sirom, te nastavite slagati slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji sloj neka bude palačinka. Na nju stavite par komadića maslaca i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.

Komentari
(0 Komentari)

Da biste ostavili kometar morate biti registrirani