Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

SASTOJCI
- 150 g boba bofrost*
- 100 g oštrog pšeničnog brašna
- 80 g integralnog brašna
- 30 g kukuruznog ulja
- 100 ml mlijeka
- 50 g ribanog ovčjeg sira
- vrećica kvasca
- 2 jaja
- sol i papar
Za kremu od boba:
- 400 g boba
- 200 g krem sira
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice naribanog sira Grana Padano
- povrtni temeljac
- sol
Priprema
U kipuću slanu vodu stavite 150 g boba, skuhajte ga, ocijedite i odstranite ljusku te stavite sa strane. Umutite 2 jaja sa 100 ml mlijeka i 30 g kukuruznog ulja. U drugoj zdjeli prosijte obje vrste brašna s kvascem, dodajte 50 g ribanog ovčjeg sira, umućena jaja i sve dobro izmiješajte. Odajte bob, malo soli i papra. Kalupiće za muffine napunite do ¾ smjesom od tijesta i boba. Pecite oko 25 minuta na 180°C. Poslužite mlake s kremom od boba.
Za kremu od boba skuhajte 400 g boba, ocijedite i odstranite ljusku. Izmiksajte s 200 g krem sira, 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja i 2 žlice naribanog sira grana, malo soli i toliko temeljca koliko je potrebno da dobijete glatku smjesu. Muffine poslužite s kremom od boba i posipajte makom.