Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.
SASTOJCI
- Pileće roladice
- bijelo vino
- komorač
- grančica ružmarina
- crveno vino
- šećer
- ekstradjevičansko malinovo ulje
- sol i papar
Priprema
U tavi zagrijte 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja, dodajte odmrznute Pileće roladice i zapecite ih sa svih strana oko 2 minute. Kad su se lijepo zapekle podlijte bijelim viinom i pecite ih na laganoj vatri još 28 minuta. Po potrebi podlijte temeljcem ili vodom. Kao prilog poslužite neko od omiljenog vam povrća, ili pire krumpir kojeg pri serviranju obavezno prelijte s malo umaka koji je nastao pripremom Pilećih roladica.
Da biste naglasili okus roladica savjetujemo vam da kao prilog poslužite komorač kojeg možete jednostavno pripremiti tako da ga narežete na tanke listiće, začinite solju i paprom, ružmarinom i maslinovim uljem i pečete u prethodno zagijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta. Podlijte s dosta bijelog vina i pecite još 10-ak minuta. U međuvremenu u tavu ulijte dvije čaše crvenog vina i šećer. Pustite za zakuha, dodajte prstohvat soli i nastavite s kuhanjem da se vino reducira barem na pola. Roladice poslužite uz pečeni komorač i sve lagano prelijte dobivenim umakom od vina i šećera.